Masked Artistry

SHARE

Information

WHOOH DESIGN PLT

TEL: +6012 633 0413

Drawn to woo many with their workmanship, Whooh Design managed this clinic in a refined concealment of elegance, esteemed spaces.

Natural DaylightWarmth and exclusive for an aesthetic clinic like this one, patients coming in would dawn upon themselves if it is the right place. Luxurious, the interior feels like one has stepped into a hotel. The aesthetic clinic is by far the minimalist project designed by Whooh Design, situated in an integrated development of premium Grade ‘A+’ office tower in the heart of Kuala Lumpur.

Bright and uncluttered, the employment of timber clearly warms the spacious white interior. Clean-cut in lines and form, the characteristic of the clinic falls into place dashed with gold linings. Secondly, the timber strips leaned in as the materialised design element in the feature wall panels, hidden doors, cabinet sliding doors and wood grain aluminium strip ceiling. The doctors’ office, consultation and treatment rooms are neatly tucked behind the wall panels. Just by a glimpse, they appear to be walls but attentively, they are also doors to the professionals.

A clever intent, the designers have built certain rooms to be connected by concealing timber-stripped doors for the wardrobe. Like entering a secret passageway, the doctors simply need to access them by sliding the timber panels and open the secret door to the next room. In the meantime, the conference room is positioned towards the end of the room, placed in a glass box and framed in nyatoh wood strips in lacquer finishing.

Room with timber panelsThat very space overlooks the opposite, interestingly built room. Mostly concealed, the wooden box revealed a deluxe VIP library for guests. The timber-stripped doors slide opened to a room of comfortable seats, adorned with expansive sculptures or knick-knacks on the shelves. More trackless stripped panels mechanism are placed inside for privacy if needed, besides keeping the television orderly covered. As a matter of fact, the wooden box is a perfect camouflaged to harbour the operation team from the public sitting on the velvety chairs and leather daybeds.

CounterMerely modern, the concierge definitely is made as an all-rounder host due to its curved form. Rhythmically stripped, the trimmings on the concierge façade creates a beautiful contrast to the grey scheme selected. Avant-garde in its own way, the lighting fixture dangles down as its shape has been cut out from the ceiling. Behind the concierge, holds the training room. Hidden again, the door follows after the feature wall texture and radiant colours inside and out; emanating a mysterious design wonder, even for the staffs to experience.


For further information, visit WHOOH DESIGN PLT.